Duitse Reus

Duitse ReusDe Duitse Reus is het grootste konijnenras ter wereld. Met een lengte van kop tot bloem van ongeveer 75 centimeter, een oorlengte van 20 centimeter en een gemiddeld gewicht van 11.5 kg is dit ras veel groter dan de Vlaamse reus. Dit is het ras waaruit de Duitse Reus oorspronkelijk gekweekt is.

Het gevaar van dit ras is echter dat botten en gewrichten het gewicht van het konijn niet meer kunnen houden. Men vraagt zich dus ook af hoever er te gaan is met het fokken van dit ras.


De Duitse Reus (Deutsche Riesen is de benaming die de duitsers gaven aan de Vlaamse Reus ) is het grootste konijnen ras ter wereld. Met een lengte van kop tot bloem van ongeveer 75 centimeter, een oorlengte van 20 centimeter en een gemiddeld gewicht van 11.5 kg is dit ras veel groter dan de Vlaamse reus. Dit is het ras waaruit de Duitse Reus oorspronkelijk gekweekt is. Ook al is een Duitse Reus kleiner dan een grote Vlaamse Reus, toch is hij veel massiever. Dit herken je direct en ook wanneer je hem vasthoud voel je het verschil. Dus in Nederland valt hij op tentoonstellingen gewoon onder de Vlaamse Reuzen.