Voer. Krabpaal. Speeltje. Korting.koopjesjagen

Snowshoe


Geschiedenis Snowshoe
snowshoeDe geschiedenis van de Snowshoe begint in 1964 als er in de V.S. bij een nestje Siamezen twee kittens met witte voetjes geboren worden. De fokster, Dorothy Hinds, is hier zo van onder de indruk, dat ze de eerste Snowshoe-lijn wil opzetten. Hiervoor gebruikt ze ook nog Ragdolls en bi-colour Amerikaanse kortharen om de witte, omgekeerde V op hun neus te krijgen.

In 1974 krijgt haar ras voor het eerst erkenning van de A.C.A.(American Cat Association) en wordt daar geregistreerd. Na verloop van tijd valt de belangstelling weg van dit ras. Op dat moment waren er nog maar vier katten geregistreerd. In 1977 is Jim Hoffman nog de enige fokker die dit ras in stand houdt. Hij vraagt bij de C.F.F.(Cat Fanciers Federation) om meer informatie van het ras, daar blijkt nog een Snowshoe-fokker te zijn. Samen met Vikki Olander promoten zij het ras en langzaam neemt de bekendheid van dit ras toe.

SnowshoeDe C.F.F. bood in 1982 de Snowshoe een kampioenstatus aan. De grootste organisatie in de V.S., de T.I.C.A, accepteerde de Snowshoe op 1 mei 1994.
In 1997 arriveerde de eerste Snowshoe in de U.K., de fokster Mollie Southall begon met dit ras gelijk aan promotie te doen. Dit resulteerde in een ongekende populariteit in de U.K. Op dit moment zijn er al meer fokkers in het Verenigd Koninkrijk dan in het land van herkomst!

Ook in het jaar 1997 werd de eerste Snowshoe geboren bij R. Nötzig in Duitsland , waar nu nog steeds maar twee fokkers zijn. Wel is van het laatste nestje de eerste Snowshoe naar Nederland gekomen…

Vanaf 1 januari 2004 heeft de Snowshoe van de FIFé de kampioenstatus verkregen, hopelijk zal dit de populariteit van het ras goed doen.

Rasstandaard Snowshoe

Algemeen:
De Snowshoe combineert de krachtige lichaamsbouw van zijn Amerikaanse korthaar-voorouders met de lengte van zijn Siamese voorouders. Het moet een goed gebalanceerd evenwicht zijn, stevig en gespierd. Het hoort kracht uit te stralen, maar meer die van een renner dan van een powerlifter. De unieke combinatie van de point-kleuren, de witte plekken op hun voeten en neus, en de gematigde lichaamsbouw zet de Snowshoe op een geheel unieke plaats tussen de kattenrassen. Als de witte aftekening symmetrisch verdeeld is tegen de donkere points, is het geheel sensationeel, vooral als de kat zijn krachtige persoonlijkheid en aanhankelijkheid ook nog eens tentoonstelt.

snowshoeHoofd:
het hoofd hoort net zo lang als breed te zijn, rond, en in goed evenwicht met de rest van het lichaam.
De kaakbeenderen horen hoog te zitten. De neus hoort niet te lang of puntig te zijn en goed bij de rest van het hoofd passend.

Oren:
Gemiddeld groot, ze horen ovaal te zijn en breed aan de basis te beginnen.

Ogen:
Deze behoren groot te zijn, in de vorm van walnootje. De kleur is altijd stralend blauw wat krachtig accentueerd met het wit van de omgekeerde V en de point-gekleurde kop. Andere kleuren zijn niet toegestaan.

SnowshoeLichaam:
rechthoekig met forse uitstraling, de vrouwjes zijn smaller zonder teer te zijn. Eerder een fijn en sierlijk uiterlijk. De nek hoort middelmatig te zijn, in proportie met het lichaam en de kop.

Poten:
Van middelmatige lengte, ovale voeten, vijf tenen voor en vier aan de achterpoten.

Staart:
Dik aan de basis, spits aflopend. Geen knik toegelaten.

Vacht:
Behoort kortharig te zijn en goed aanliggend. Een pluizige vacht wordt niet toegestaan.

Kleuren:
Kleuren die bij de Siamees ook voorkomen worden erkend door de FIFé. In de V.S. zijn alleen de kleuren seal, blue, choclat en lilacpoint toegestaan.