hondenvoeding smakelijkheid

AdvertorialVoeding en smakelijkheid

Wat is smakelijkheid?
In de voedingsleer van de hond wordt de term smakelijkheid gebruikt om aan te geven in welke mate een voeding spontaan door de hond wordt gegeten. Hierbij wordt zowel gekeken naar de hoeveelheid die de hond eet als naar de snelheid waarmee de voeding wordt gegeten. Smakelijkheid is een van de belangrijkste eigenschappen van een goede en gezonde voeding. Zelfs de meest uitgebalanceerde voeding heeft immers geen enkele voedingswaarde als een hond de voeding niet wil eten! Voor het produceren van een smakelijke voeding is niet alleen veel kennis over het voedingsgedrag en de fysiologie van de hond nodig, maar ook kennis en ervaring op het gebied van grondstoffen en productieprocessen. Daarom wordt er veel onderzoek gedaan naar de verschillende factoren die van invloed zijn op de smaak van de voeding en de smaakperceptie bij de hond.

Een doorbraak op het gebied van smakelijkheid
Royal Canin wordt alom erkend als de expert op het gebied van gezondheidsvoedingen op maat voor de hond. Royal Canin voedingen onderscheiden zich door hun hoge voedingswaarde en de bijzonder goede smaak. Dit wordt bereikt door het gebruik van hoogwaardige grondstoffen, uitgebalanceerde recepturen, moderne productieprocessen en innovatieve verpakkingsvormen. Recentelijk zijn de voedingsdeskundigen van Royal Canin er in geslaagd een nieuwe technologie te ontwikkelen, waardoor de smakelijkheid van de voeding nog verder wordt verbeterd.

Smaak, een complex geheel
Ook honden kunnen moeilijke eters zijn. Ze kunnen erg lang over hun eten doen, alleen die onderdelen uit de voeding eten die ze lekker vinden of zelfs weigeren te eten. Waar komt dit soort gedrag vandaan? De beleving van smakelijkheid is afhankelijk van 3 criteria:

Het Dier - De Voeding - De Omgeving

Voeding en smakelijkheid – de belangrijkste factoren
Om smakelijkheid te beoordelen, volgt een hond iedere maaltijd hetzelfde ritueel: eerst beoordeelt hij de geur, dan de vorm en de textuur en als laatste de smaak van de voeding. Deze specifieke eigenschappen hebben dan ook een grote invloed op zijn voedselkeuze.