Advertorial


Kattenvoeding

Kieskeurigheid van de kat
De kat staat bekend om zijn kieskeurigheid. Soms hoeft hij maar even aan zijn eten te ruiken om het te laten staan. Het sterke reukvermogen, het geringe smaakvermogen en het specifieke spijsverteringskanaal van een vleeseter stellen verschillende eisen aan de voeding.
In onderstaande tabel staan ter verduidelijking de verschillen tussen fysiologische kenmerken van mens, hond en kat.

De voorkeur voor een bepaalde voeding hangt op de eerste plaats af van de geur. Maar ook de meest aantrekkelijke geur helpt niet als de basisingrediënten (vlees, granen, groenten) niet van goede kwaliteit zijn. Katten hebben namelijk een neus voor hoogwaardige eiwitten. Een voeding met deze eiwitten is aantrekkelijker voor de kat, zoals de gezondheidsvoedingen van Royal Canin.


Verschillen in fysiologische kenmerken tussen mens, hond en kat 
 kattenvoedings shema

De voeding van Royal Canin  is niet alleen smakelijk maar ook beter voor de gezondheid van uw kat; het helpt problemen (zoals bijvoorbeeld blaasgruis) te voorkomen. De kat heeft een kleine hoeveelheid van de voeding nodig, omdat deze door de hoge kwaliteit van de ingrediënten beter wordt opgenomen. Door de hoge verteerbaarheid zal de ontlasting compacter zijn en minder ruiken.